Sastanak ministara odbrane Srbije i Turske

0
49

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Jašarom Gulerom u Starom Generalštabu u Beogradu.

Nakon intoniranja himni uz svečani doček pred strojem Garde Vojske Srbije, usledili su tet-a-tet razgovori dva ministra i sastanak delegacija dve zemlje. Ministar Vučević, nakon sastanka, pre svega je istakao da je poseta ministra Gulera došla u pravom trenutku, imajući u vidu sve ono što se dešava na prostoru Zapadnog Balkana, ocenivši današnje sastanke kao suštinski vrlo dobro koncipirane kada je reč o saradnji između Turske i Srbije.

Prema Vučevićevim rečima, sa turskim kolegom razgovarao je i o osetljivim pitanjima, ali i o saradnji sa snagama KFOR-a.

Ministar Guler, nakon sastanka, zahvalio je na gostoprimstvu i preneo podršku i pozdrave od predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. On je, takođe, rekao da Turska podržava ova članstva u međunarodnim organizacijama ističući dijalog kao jedini način očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

Današnjim razgovorima prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, šef kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović, savetnik ministra odbrane Predrag Rajić, rektor Univerziteta odbrane brigadni general prof. dr Boban Đorović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba brigadni general Muharem Fazlić, načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica, kao i ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here