Nosioci zajedničke liste opozicije okupljene oko skupova „Srbija protiv nasilja“ na republičkim izborima biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, dok će prvi na listi biti Radomir Lazović, rečeno je danas na zajedničkoj konferenciji tih partija.

Na konferenciji za medije koja je održana danas ispred Narodne skupštine saopšteno je da je opozicija okupljena oko protesta „Srbija protiv nasilja“ postigla dogovor o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim, beogradskim i pokrajinskim izborima. Nosioci liste na beogradskim izborima biće Dobrica Veselinović i Vladimir Obradović, koji će biti i kandidat za gradonačelnika, a prva na listi biće Mila Popović. Nosioci liste za pokrajinske izbore biće naknadno objavljeni.

Miroslav Aleksić je izjavio da su predstavnici opozicije dogovorili da rade zajedno za Srbiju i ocenio da je to početak onoga što je potrebno uraditi nakon izbora 17. decembra.

Marinika Tepić je izjavila da predstoje najvažniji izbori, uz ključno pitanje da li se želi normalna Srbija i društvo bez nasilja, mržnje, pritisaka, kriminala i korupcije.

Lazović je rekao da mu je puno srce što je opozicija dokazala da može da se dogovori o zajedničkom nastupu.

Listu „Srbija protiv nasilja“ činiće: Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbija, Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd, Srce, Ekološki ustanak, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i stranka Zajedno.