Lider stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski je danas izjavila da će „državotvorna opozicija“ izaći na predstojeće izbore u dve kolone.

Savez koji čine Dveri, Zavetnici i koalicija Nada imali su nekoliko konstruktivnih razgovora. Između dve koalicije postoji neupitna načelna saglasnost oko principa koji se tiču odbrane države, odbacivanja francusko-nemačkog plana za Kosovo i neophodnosti promene politike i vlasti u Srbiji, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski. Odluka o nastupa u dva izborna formata je ranije doneta, ali smo kao odgovorni ljudi nastavili razgovore o modelima saradnje, izjavila je Milica Đurđević Stamenkovski Televiziji N1.

Milica Đurđević Stamenkovski je navela da nema mesta intrigama i pokušajima da se pronađe krivac, kako bi se uneo razdor. Imali smo izuzetnu saradnju u borbi protiv francusko-nemačkog plana i to iskustvo ostaje pozitivno, poručila je Milica Đurđević Stamenkovski. Ona je dodala da je razmenjeno mišljenje i o izbornim strategijama i da je zaključak da dve koalicije mogu da postignu potrebnu motivaciju birača izlaskom u dve kolone. Radi se o strankama koje su kao državotvorne i patriotske ušle u parlament prošle godine i kao takve izlaze na  izbore. To potvrđuje našu doslednost, principijelnost i posvećenost srpskim nacionalnim interesima. Obe koalicije imaju komunikacione strategije, a razlike u pristupima omogućiće nam takozvani veći domet i prostor u izbornoj kampanji, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski. Ona je navela da se razlike ne tiču osnovnih principa, već su strateške prirode i biće iskorišćene  za podizanje patriotskog biračkog tela na viši nivo.