Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da „građani od Srpske koalicije NADA (Novi DSS-POKS) mogu da očekuju da će učestvovati u smeni vlasti SNS svuda gde je to moguće“ i dodao da je u Beogradu to najlakše ostvarivo.

Gostujući na televiziji Nova S, on je ocenio „da je priča o formiranju jedne (desne) liste obostrano završena“, navodeći da se sa kolegama iz Dveri i Zavetnika rastao „u normalnim i korektnim odnosima“. „Ja sam rekao više puta da ne mogu da izađem u kampanju, a da građani ne znaju tačno šta mogu da očekuju od mene i Srpske koalicije NADA. Građani moraju da znaju da će, ako postoji većina odbornika u Beogradu iz redova opozicije da menjamo vlast, koalicija NADA učestvovati u smeni vlasti“, objasnio je Jovanović.

Jovanović smatra da velike ideološke razlike koje postoje između desne i građanske opozicije tu ne dolaze do izražaja. „Za Republiku su stvari kudikamo komplikovanije, ali ovo zlo koje stvara vlast postalo je neizdrživo i ona mora da se menja“, poručio je Jovanović. On veruje da svaki patriotski i nacionalno opredljeni birač zna da je „ova vlast na pragu predaje Kosova i Metohije, na pragu izdaje svih vitalnih nacionalnih interesa“. „Vlast može da se promeni i u Nišu, Novom Sadu i nekim drugim mestima. Ljudi su se ohrabrili, prosto osećaju da je zlo koje vlast stvara došlo do krajnjih granica i zato su promene neophodne“, rekao je Jovanović.