Boris Tadić – Prihvatamo ponudu da budemo deo izborne liste “Srbija protiv nasilja”

0
61

Predsednik Socjaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da ta partija prihvata ponudu da bude deo izborne liste “Srbija protiv nasilja” i dodao da je stav o tome i ranije bio poznat.

“S obzirom na to da je i danas i u poslednjim danima Miroslav Aleksić više puta javno izneo da se čeka na odgovor Socijaldemokratske stranke na ponudu da naša stranka učestvuje na listi ‘Srbija protiv nasilja’, odgovorićemo i javno na tu ponudu, iako od početka pregovora zarad jedinstva opozicije sve vreme prihvatamo da učestvujemo na ovoj listi”, poručio je Tadić u saopštenju za medije. Po njegovim rečima, još pre nego što su otvoreni pregovori o jedinstvenoj listi, sa Aleksićevom strankom Narodni pokret Srbija je postignut dogovor o formiranju trajnijeg saveza i zajedničkom nastupu na izborima na svim nivoima. Međutim, dodao je Tadić, budući da je javno izneto da se čeka odgovor SDS, ta stranka nema problem da i javno ponovi i iznese tačno šta dogovor podrazumeva, kako ne bi ostajale nikakve dileme u javnosti.

“Dakle, bez obzira na neslaganja sa političkim delovanjem nekih od učesnika ove liste, zarad opšteg interesa i jedinstva opozicije Socijaldemokratska stranka prihvata ponudu da bude deo ove liste. Zarad stvarne borbe protiv nasilja, ključno je da svi ostavimo sve sukobe i sujete po strani”, kaže Tadić. Takođe, dodaje, bilo kakve kalkulacije u vezi sa brojem poslaničkih mandata ne smeju biti prepreka “zajedničkoj borbi”. Za budućnost Srbije bilo pogubno da takvi razlozi dovode do rasipanja glasova u okolnostima u kojima je svaki procenat bitan. Zato SDS, stavljajući iznad svega opšti interes, pristaje i na minimalna dva do tri prolazna mesta, kao i na određeni broj mesta iznad projektovane prolazne granice, bez obzira na to što sva istraživanja pokazuju da naša stranka ima samo jedan do dva odsto manje podrške od stranaka kojima je namenjen daleko veći broj prolaznih mesta na ovoj listi”, dodao je Tadić.

Po njegovim rečima SDS je spremna da već danas potpiše koalicioni sporazum. “Da kao Socijaldemokratska stranka budemo deo ove liste i da u skladu sa odlukom organa naše stranke pošaljemo odmah imena koja bi nas predstavljala na ovoj listi. Naše članstvo, funkcioneri i ja lično spremni smo da damo svoj maksimum u našoj zajedničkoj borbi za budućnost Srbije. U skladu sa tim prihvatamo da pod navedenim minimumom uslova budemo deo ove liste, jer sve drugo ne bi ni bio poziv na saradnju, već samo izgovor za pogubnu podelu opozicije i stavljanje ličnih odnosa i interesa iznad interesa koji se tiču svih građana Srbije”, poručio je Tadić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here