Danas je ispred Osnovne škole Vladislav Ribnikar obeleženo šest meseci od ubistva devetoro učenika i radnika obezbeđenja. Tada je ranjeno još petoro učenika i nastavnica.

Roditelji stradale dece okupili su se oko 8.40 ispred škole, gde su palili sveće i ostavljali cveće, a posle 11 sati iz dvorišta škole su simbolično pušteni baloni.  Nastadaloj deci u Osnovoj školi „Vladislav Ribnikar“ i mladima u mladenovačkim selima danas u 14 časova je služen i šestomesečni pomen u Crkvi svetog Marka u Beogradu, objavljeno je na sajtu SPC.

Podsetimo, dečak K. K. koji je počinio ubistvo istog dana je uhapšen, ali pošto je u trenutku izvršenja krivičnog dela imao manje od 14 godina – pred zakonom nije krivično odgovoran.  Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv V. K, oca dečaka, zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom. Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović saopštio je 10. oktobra, da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv Vladimira K, oca dečaka K.K.  Stefanović je rekao i da je neposredno optužena majka maloletnog K. K, ali i predsednik streljačkog kluba i instruktor pucanja u streljani koju je posećivao maloletnik.