Proevropska opozicija potpisala je i ozvaničila danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na izborima, a nosioci liste biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić.

Obraćajući se u ime Demokratske stranke, potpredsednik te partije Miodrag Gavrilović rekao je da na predstojećim izborima postoji alternativa vlasti, a lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta pozvao je građane da 17. decembra izaberu hoće li da žive slobodno ili kao robovi Aleksandra Vučića.

Šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je lista koju kandiduju spremna da se izbori sa kriminalom i korupcijom u zemlji, a lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je da je potpisnike sporazuma o zajedničkom nastupu na izborima ujedinila vizija sigurne, stabilne, bezbedne Srbije, u kojoj se živi pristojno i normalno. Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš rekao je da je pred opozicijom veliki posao.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta poručio je da će Srbija posle izbora 17. decembra izgledati potpuno drugačije i biti zemlja bez straha, u kojoj se dostojanstveno živi. Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je da je sazrela svest opozicionih stranaka da promene u zemlji mogu da se izvedu samo zajedno.