Do 12. novembra akcija pojačane kontrole saobraćaja – Autobusi i teretna vozila

0
35

Saobraćajna policija od danas do 12. novembra sporovodi akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Akcija se sprovodi u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Tokom trajanja akcije, saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. U cilju unapređenja bezbednosti dece u saobraćaju, saobraćajna policija će vršiti intenzivnu kontrolu autobusa kojima se vrši prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i autobusa kojima se obavljaju drugi vidovi organizovanog prevoza dece.

Od početka ove godine, saobraćajna policija otkrila je prilikom kontrole saobraćaja oko 108.000 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila i 4.000 prekršaja koje su učinili vozači autobusa, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here