Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić rekao je da je dodeljeno 26 vozila za još 26 lokalnih samouprava u Srbiji, od kojih je devet pograničnih, a tri idu na Kosovo i Metohiju – u Zubin Potok, Gnjilane i Kosovsku Kamenicu.

Minibusevi koji su dodeljeni služiće za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućava se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Komisija na čelu sa dekanom Saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i njegovim zamenikom, prodekanom za naučno – istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem, ocenjivala je 35 pristiglih prijava, a raspoloživa sredstva, uvećena u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu na 182 miliona dinara, raspoređena su na najbolje rangirane jedinice lokalne samouprave.

Ukupan broj jedinica lokalnih samouprava koje su za tri godine ovim programom snabdevene besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija, ovom dodelom popeo se na 61. Na ovaj način, biće rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela. Čak 20 od 26 opština kojima su ovom prilikom dodeljena sredstva za kupovinu minibusa, nije do sada imalo organizovan gradski i prigradski prevoz.