Do Nove godine vlasnici starih automobila na dizel mogu da se prijave za novu pomoć države. Cilj ove akcije je da se drastično smanji aerozagađenje koje nastaje zbog ovih vozila u saobraćaju.

Svikoji se prijave za reciklažu svojih dizelaša dobiće od države pomoć od 2.100 evra kako bi kupili automobil sa Euro 6 ili novijim motorm. Cilj ove akcije je da se drastično smanji aerozagađenje koje nastaje zbog ovih vozila u saobraćaju. Isplata subvencija za zamenu 144.000 vozila, prema ranijim najavama počeće 1. januara, kroz prvi ciklus reciklaže automobila u okviru „Programa za zaštitu vazduha“.

Program za zaštitu vazduha Vlada Srbije je usvojila na predlog Ministarstva za zaštitu životne sredine, kako bi se u što kraćem roku sa puteva i ulica uklonilo više stotina hiljada starih dizel motora.

Na taj način primera radi, će vas polovni „golf 7“ proizveden 2015. godine, umesto 10.750 evra, koštati 8.650, pod uslovom da u vlasništvu imate stari dizelaš kog biste se odrekli.

Subvencije će biti date za zamenu 144.000 dizel vozila, dok evro 6 auto može da se kupi za oko 5.000 do 6.000 evra. Naravno, ukoliko želite malo veći, snažniji i auto sa boljom opremom, cena može značajno da skoči.