Ministarka za brigu o porodici i demografiju u Vladi Republike Srbije Darija Kisić izjavila je danas u Ljuboviji da je pravo na državnu subenciju za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta do sada ostvarilo 513 majki.

Ministarka Kisić je u Ljuboviji posetila majku Jelenu Simić, koja je uz pomoć državne subvencije obezbedila svojoj porodici dom. Ovi mladi ljudi su primer za to kako se živi u skladu i kako jedan porodični dom treba da odiše ljubavlju. Obradovala nas je i vest da, pored dva dečaka, Jelena i Nenad u aprilu očekuju još jednog sina. Nadamo se da će upravo oni biti uzor i drugim parovima, širom naše lepe Srbije, istakla je Kisić.

Na konkursu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju za sufinansiranje mera populacione politike, opština Ljubovija je dobila više od 6 miliona dinara, kojima su obezbeđeni besplatni udžbenici za decu iz osnovnih škola sa teritorije ove opštine. Kisić je o tom projektu razgovarala sa predsednikom Privremenog organa ove opštine Milanom Jovanovićem, koji joj se zahvalio na tome što je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju prepoznalo ovu meru kao vrlo značajnu kada je u pitanju podrška porodicama i deci.