Miroslav Aleksić – Vlast štiti Koluviju i Jovanjicu

0
58

Prošlo je četiri godine od kada je u Jovanjici otkrivena najveća plantaža marihuane u Evropi i od kada vlast relativizuje taj slučaj, proganja policijske inspektore koji su je otkrili i štiti prvookrivljenog organizatora kriminalne grupe Predraga Koluviju, rekao je danas predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

On je rekao da su sve institucije za protekle četiri godine pod očiglednom kontrolom, jer da nije tako, taj slučaj bi bio rešen mnogo ranije, a organizatori i nalogodavci bi već bili na služenju kazne, saopštio je Narodni pokret Srbije. Aleksić je podsetio da tužilaštvo za četiri godine nije utvrdilo tokove novca i finansijere projekta, niti se potrudilo da se utvrdi ko je prodavao tu marihuanu, iako su već hapšeni pojedini pripadnici Koluvijine grupe zbog trgovine narkoticima. “Sudsko veće u slučaju Jovanjica za četiri godine nije završilo pripremno ročište za ‘Jovanjicu 2’, kojim su obuhvaćeni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojne obaveštajne agencije koji su optuženi da su učestvovali u organizaciji ovog posla”, naveo je Aleksić. Kako je objasnio, isto sudsko veće nije moglo da sačeka svedočenje inspektora Milenkovića koji je bio na bolovanju mesec dana zbog zdravstvenih problema, već su doneli odluku bez njegovog saslušanja da i drugi put odbaci više od 600 kilograma suve marihuane kao dokaz. “Sve vreme vlast se obračunava sa policijskim inspektorima, što smo mogli da vidimo i u skupštinskoj raspravi gde ih je direktno napadao ministar policije, umesto da odgovara o umešanosti Bezbednosno-informativne agencije o kontaktu i saradnji sa Koluvijom”, istakao je Aleksić.

Aleksić je upozorio da je policijskim inspektorima život bio ugrožen, a na kraju su, posle četiri godine borbe, pritisaka i ucena smenjeni sa mesta na kom su radili, te da je nakon četiri godine sasvim jasno da vlast brani Predraga Koluviju i Jovanjicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here