Tribina inicijative „ProGlas“ održana je u ponedeljak, 20. novembra u Novom Sadu, u Radničkom domu.

U ponedeljak veče održana je tribina „ProGlas“  u Novom Sadu, a tekst i ciljeve inicijative koji se tiču buđenja društvene svesti i izlaska na glasanje, predstavili su reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, profesorka Ivanka Popović, profesor Filip Ejdus, reditelj Srdan Golubović, novinar i voditelj Zoran Kesić, i profesorka Marijana Pajvančić koja je rekla da se obraća grupi nevidljivih, onima o kojima se malo priča, njenim koleginicama, ženama.

Ivanka Popović, nekadašnja rektorka Beogradskog univerziteta istakla je kako treba da stremimo ka tome da mladima njihova odluka da li da odu iz ove zemlje ili ne, bude im što teža. Veruje da svi imaju razloga da izađu da glasaju, kako bi obezbedili bolje uslove života.

Srdan Golubović je kazao da nas veliki posao tek čeka i da posle ovih izbora on neće biti gotov.

Na tribini ProGlasa u Novom Sadu, okupljenim građanima se obratio i glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, ističući da vlast ovu inicijativu nije očekivala.

Novinar i voditelj Zoran Kesić istakao je da građane treba ubediti da izađu na izbore. „Samo im treba nesto obećati – da će biti učesnici nečeg neverovatnog kao što su promene“, kaže Kesić.

Profesor Filip Ejdus je rekao je da smo mi u Srbiji počeli da uvodimo demokratiju pre 30 godina i već smo preživeli tri doba.

Na kraju tribine učesnici su izašli napolje da pozdrave publiku koja je bila na Bulevaru Mihajla Pupina, a Bjeloglić je još jednom pozvao sve da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore.