ZAJEDNO – Osuda rasističkih provokacija i zastrašivanja romskih aktivista i zajednice

0
16

Stranka Zajedno najoštrije je danas osudila rasističke provokacije i zastrašivanje romskih aktivista i zajednice u Leskovcu, pošto su u naselju Grdelica, neposredno uz kuću kandidata za odbornika Nenada Kostića, iscrtani nacistički simboli (kukasti krstevi) i poruka “Smrt ciganima”.

Kostić je najviše rangirani pripadnik romske zajednice na izbornim listama u Leskovcu, a ovaj napad se dogodio u noći između subote i nedelje dok se u Leskovcu održavala tribina u organizaciji koalicije “Srbija protiv nasilja”, a u mestu Grdelica u Domu kulture konvencija Srpske napredne stranke, dodaje se i saopštenju.

Takvo zastrašivanje i iživljavanje nad onima koji su spremni da se bore za promene u našem društvu i normalan život je upravo ono što odgovara režimu kako bi sprečio bilo kakve promene i očuvao status kvo, ukazuje Zajedno.

Pozivamo sve građane Leskovca i cele Srbije da budu solidarni sa našim sugrađanima Romima i da ne dozvole da se ulicama šire poruke i simboli onih mračnih sila koje smo kao narod već jednom porazili, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here