Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić je izjavio da se sve više ljudi opredeljuje da ostane u Žagubici, opštini u Braničevskom upravnom okrugu koju je posetio.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić boravio je u radnoj poseti Žagubici u Braničevskom upravnom okrugu. Sastavši se sa čelnicima opštine ministar je obišao porodicu Dervišević koja je dobila kuću sa okućnicom preko Programa Ministarstva za brigu o selu. Jelena i njena osmogodišnja ćerka Ana su se posle života u zajednici sa Jeleninim roditeljima, bratom i njegovom porodicom, preselile u samo svoj dom. Slobodu, komfor i sreću pronašle su u kući od 90 kvadrata, a Jelena je nastavila da se bavi poljoprivredom.

Osim njih, još dve familije iz Žagubice su od početka programa dobile bespovratna sredstva i rešile stambeno pitanje. Preko drugog Konkursa Ministarstva za brigu o selu, 2018. godine, žagubička Zemljoradnička zadruga „Homoljemed” koja i danas uspešno posluje, dobila je 15 miliona dinara za nabavku opreme za razvoj pčelarske proizvodnje. Ministar je sa svojim saradnicama danas ponovo obišao zadrugu i uverio se da ona sve bolje radi i dobija čak i međunarodna priznanja.

Nakon toga, Krkobabić je zajedno sa meštanima žagubičkih sela učestvovao u vožnji na redovnoj seoskoj liniji kojom odnedavno saobraća minibus koji su lane dobili preko Programa Ministarstva za brigu o selu. Opština Žagubica je uz još 60 jedinica lokalne samouprave korisnik bespovratnih sredstava za nabavku ovog prevoznog sredstva za seosko stanovništvo. Besplatan prevoz je počeo da funkcioniše, uspostavljene su redovne linije, a koriste ga i sportisti da iz svojih sela stignu na trening ili takmičenje.

I četvrti program ovog ministarstva realizovan je na Homolju. Sredinom avgusta ove godine više od 3.000 posetilaca uživalo je, takmičilo se i družilo u Medveđici na manifestaciji Miholjski susreti sela, koja se već tradicionalno treću godinu organizuje u selima širom Srbije.