Peta po redu tribina inicijative ProGlas održana je u Sremskoj Mitrovici, a o buđenju društvene svesti i važnosti izlaska na glasanje govorili su glumica Svetlana Ceca Bojković, dr Vladica Cvetković, redovni član SANU, kao i Pavle Cicvarić ispred Studenata protiv nasilja i Vuk Cvetković ispred udruženja srednjoškolaca „I mi se pitamo“.

Pre tribine, pokretači i potpisnici inicijative pružili su podršku protestu „Sindikat protiv nasilja“ ispred gimnazije u Sremskim Karlovcima, a okupljenima se obratio i prof. dr Vladica Cvetković.

O zadatku Proglasa govorila je glumica Svetlana Ceca Bojković i tom prilikom je rekla da je veoma važno da što više ljudi izađe na glasanje i glasa po svojoj savesti.

Student Pavle Cicvarić rekao je da će mladi u Srbiji izaći na glasanje upravo zbog situacije u državi, ali i u svetu koje svakodnevno gledamo.

Ispred udruženja srednjoškolaca ,,I mi se pitamo’’ obratio se Vuk Cvetković.

Posle uspešnih i izuzetno posećenih tribina u Zrenjaninu, Pančevu, Gornjem Milanovcu, Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici, ProGlas će nastaviti da širi Srbijom. Naredna tribina biće održana u Požegi, u subotu od 18 časova.