Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Suverenog Malteškog Reda u Beogradu Alberta di Luku, koji je trinaest godina uspešno obavljao tu dužnost.

Ministar Dačić je iskazao zahvalnost ambasadoru Di Luki na svemu što je učinio za vreme svog mandata u Beogradu, posebno na svim humanitarnim akcijama koje je sproveo u Srbiji u cilju pomoći najugroženijima. On je ukazao na to da se prijateljski odnosi dveju strana neguju vekovima, naglasivši da naša zemlja ne zaboravlja da je Suvereni Malteški Red donirao Kraljevini Srbiji sanitetski voz sa deset vagona 1885. godine.

Ambasador Di Luka je istakao da sa tugom napušta našu zemlju i dužnost ambasadora, naglasivši da je Srbija divna zemlja sa izvanrednim ljudima i da je ponosan na snažno prijateljstvo Suverenog Malteškog Reda i Srbije. On je uručio načelniku Odeljenja za susedne zemlje i Jugoistočnu Evropu Milošu Čaviću orden Cross Pro Merito Melitensi, dodeljen od strane velikog majstora Džona Danlapa, za njegov doprinos u rešavanju višedecenijskog problema u poštanskom saobraćaju Republike Srbije i Suverenog Malteškog Reda.