Nosilac liste „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ za izbore u Vojvodini Siniša Kovačević izjavio je da se program za Vojvodinu svodi na jednu reč – hrana, a da vlast to previđa, saopštila je danas Narodna stranka.

Ne treba vam klip kukuruza na njivi koji ćete prodati kao kukuruznu klipu, nego kao kobasicu. Taj transfer je malo nelogičan, ali nama Vojvođanima više nego jasan. Ne treba vam njiva sa žitom ako nema mlina na kraju, da ga bar prodate kao brašno ili kiflu“, poručio je Kovačević na predizbornoj konvenciji u Novom Sadu.

Kovačević je ocenio da nema potrebe da Vojvodina ima bilo kakvu vrstu brige osim jedne – a to je klima. Vojvodina ima Dunav, Savu, Bosut, Jegričku, Tamiš, Begej, Tisu. Ima 30 jezera, od Rudoškog na severu i Palićkog, pa do Obedske bare na jugu, a navodnjava samo 2,5 odsto prostora, zato što je bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uspeo da to smanji sa tri odsto, jer nije servisirao ni ovo što imamo, izjavio je Kovačević.

On je rekao da nema razloga da se ne uspe navodnjavati stoprocentno teritorija Vojvodine, kao što to radi Holandija, i pritom imati toliko novca i hrane da zaista hrani celu Evropu. Vaša odgovornost se mora povećati i multiplifikovati. Oni neće praviti zalivne sisteme, napraviće Nacionalni stadion na koji će potrošiti milijardu dolara, a dve trećine Vojvodine pije vodu kakva nije za piće. Trećina koja ima vodu za piće dobija je iz azbestnih cevi, i mi tim ludacima puštamo da vode državu poručio je Kovačević.

On je upitao šta je sledeće – Zimska olimpijada u Somboru? Sneg će se uvoziti iz Libije, led sa Kipra. To je budućnost ove zemlje ukoliko ne uzmemo stvari u svoje ruke, izjavio je Kovačević.