Siniša Kovačević – Novac za gradnju Nacionalnog stadiona usmeriti za izgradnju vodovoda

0
24

Nosilac liste “Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi” za pokrajinske izbore u Vojvodini Siniša Kovačević izjavio je da se problem snabdevanja pijaćom vodom može rešiti tako što će se novac za gradnju Nacionalnog stadiona usmeriti za izgradnju vodovoda, saopštila je danas Narodna.

“Ukinite imbecilnu ideju da gradite stadion od milijardu evra i eto novca za rešavanje vodosnabdevanja. Tamo gde hoće da prave litijumski rudnik i da dnevno bacaju 1.100 tona sumporne kiseline, tamo u Jadru i Rađevini je najveći bazen pitke vode u Evropi. To je način da Vojvodina pije pitku vodu”, rekao je Kovačević televiziji N1. “Drugi nepresušni izvor novca je sprečavanje korupcije i kada gradite taj dragoceni put Ruma-Šabac, nemojte ga graditi tako kao da ga gradite na Himalajima i da se tu ugrade Pera, Mika, Žika i Laza, nego neka se gradi tenderom po onoj ceni koliko košta i to je jedan ogroman kapital koji može da se iskoristi”, dodao je Kovačević.

Kovačević je rekao da je Vojvodina dovedena do ekonomskog kolapsa, a ima sve preduslove da bude jedan od najbogatijih krajeva Evrope. “Proizvodnja hrane je glavna tačka ekonomskog programa Narodne stranke za Vojvodinu. Kada se Vojvodina okrene proizvodnji hrane, biće rešeni svi njeni problemi”, naveo je Kovačević. On je istakao da poljoprivrednici moraju dobiti “kompletan stimulativni korpus subvencija – kredite koje mogu da vraćaju u poljoprivrednim proizvodima za zanavljanje mehanizacije, subvencije i robnu berzu”. “Neophodno je i da vojvođanska sela dobiju domove kulture, ambulante i zubare kako bi ljudi u njima živeli kvalitetno”, rekao je Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here