Aleksić i Tepić zatražili od MUP da policajci obezbeđuju regularnost izbora

0
56

Predvodnici izborne liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić i Marinika Tepić zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova da uniformisani policajci širom Srbije obezbeđuju regularnost decembarskih izbora, kao i slanje izbornog materijala do Republičke izborne komisije.

Aleksić i Tepić su posle razgovora s predstavnicima MUP kazali novinarima da su taj zahtev uputili kako bi policija sprečila sve nepravilnosti u izbornom procesu, kojih je, kako su naveli, bilo na prethodnim izborima. Oni su u te nepravilnosti ubrajali razne vrste pritisaka vladajuće Srpske napredne stranke na birače, napade na opozicione predstavnike i neregularnosti u blizini biračkih mesta. Aleksić je kazao da su on i Marinika Tepić podneli zahtev MUP da zaštiti izbornu volju građana i da, kako je kazao, izbori ne budu pokradeni.

Tepić je rekla i da lista „Srbija protiv nasilja“ poštuje zakon i ponovo ukazala da su izbori zakazani za 17. decembar važni jer se radi o budućnosti Srbije. Prema njenim rečima, zato su tražili da policija u izbornom danu bude ažurna, da poštuje zakon i da deluje i pravovremeno i preventivno.

Tepić i Aleksić su ponovili i da je kolicija „Srbija protiv nasilja“ spremna da brani izbornu volju građana. Istakli su da su od predstavnika MUP zatražili i da reaguju zbog „fantomskih birača“. Tepić je kazala i da je taj problem najrasprostraniji u Beogradu a sve više i u Novom Sadu ali da ga ima i u drugim mestima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here