Početak izgradnje auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

0
86

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas, zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, na trasi kod Borče, početku radova na izgradnji auto-puta  Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, čija će ukupna dužina iznositi 105,4 kilometra, od čega će poslednjih 5,5 kilometara biti brza saobraćajnica.

Izgradnja obuhvata deonice od Beograda do Zrenjanina, dužine 67,66 kilometara, i od Zrenjanina do Novog Sada, dužine 37,74 kilometra, kao i izgradnju paralelnog nekomercijalnog puta, dužine oko 25 kilometara na potezu Novi Sad – Zrenjanin. Izvođač radova je kineska kompanija „Šandong“.Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zahvalio je predsednicima NR Kine i Republike Srbije, prilikom čijeg je poslednjeg susreta u Kini ministar Vesić potpisao ugovor za izgradnju ovog važnog i velikog auto-puta.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da se trenutno u Srbiji gradi 465 kilometara saobraćajnica.

Predstavnik kompanije „Šandong“ Džang Đen Čao rekao je da ta kompanija već deset godina uspešno radi u našoj zemlji te da će, uz podršku vlada Kine i Srbije, i ovaj auto-put biti kvalitetno urađen i završen u predviđenom roku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here