Rad JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u 2023. godini, pored redovnih aktivnosti na održavanju, obeležili su brojni infrastrukturni radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, kao i realizacija projekata od strateškog značaja za Grad Zrenjanin.

U okviru Prve faze rekonstrukcije vodovodne mreže u Zrenjaninu ove godine završeni su radovi na potezu Karađorđev trg, a pri kraju su u Maloj Americi i započeti su radovi u Centru. Sem toga izbušeno je 7 novih bunara na izvorištu u gradu, tokom celog leta obezbeđena je cisterna sa pijaćom vodom na Trgu Slobode, sanirano je više od deset kritičnih tačaka na atmosferskoj kanalizacionoj mreži i drugo.

U godini pred nama JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin očekuje završetak realizacije projekta prečišćavanja pitke vode, početak izgradnje centralnog prečišćivača otpadnih voda, završetak realizacije Prve faze rekonstrukcije gradske vodovodne mreže, nastavak izgradnje kanalizacije u naseljenim mestima, kao i brojni radovi i aktivnosti koje imaju za cilj bolji kvalitet usluga preduzeća i veće zadovoljstvo korisnika.