Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas 15 novonabavljenih sanitetskih vozila u krugu Vojnomedicinske akademije. Nova sanitetska vozila sadrže svu neophodnu savremenu medicinsku opremu i namenjena su vojnozdravstvenim ustanovama, a sve sa ciljem pružanja bolje zdravstvene zaštite vojnim osiguranicima.

Ministar Vučević je, nakon obilaska, istakao da smo u prilici da vidimo 15 novih sanitetskih vozila i to četiri različita tipa, među kojima su i ona za prevoz osoba sa invaliditetom, prevoz osoba koje idu na dijalizu, sanitetska vozila opšte namene i sanitetska vozila za potrebe pružanja zdravstvene pomoći ugroženim pacijentima. On je dodao i da su ova vozila plaćena 120 miliona dinara.

Vučević je govorio i o velikom projektu obnove, odnosno rekonstrukcije energetske efikasnosti Vojnomedicinske akademije koji se realizuje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike i dodao da je Vojnomedicinska akademija objekat na ponos Ministarstva odbrane i cele države i da je i dalje jedna od najprepoznatljivijih zdravstvenih ustanova u Srbiji.