Inicijativa ProGlas podnela je prigovor Radio-televiziji Srbije (RTS) zbog nekvalitetnog pružanja javne usluge kada je reč o izveštavanju o Rezoluciji Evropskog parlamenta i uslovima koje je ProGlas izneo za nove izbore.

Profesor Pravnog fakulteta i jedan od osnivača inicijative ProGlas Miodrag Jovanović je novinarima ispred RTS-a, rekao da generalni direktor ima rok od 30 dana da odgovori na prigovor, odnosno da javni servis obezbedi istinito, pravovremeno i objektivno informisanje građana.

Ukoliko RTS u roku od 30 dana ne odgovori na prigovor ProGlas će pozvati građane da se svi pojedinačno obrate individualnim prigovorima RTS-u, rekao je Jovanović.

„Mi ćemo početkom marta imati spreman i gotov film kojim ćemo se obratiti javnosti, koji pokriva događaje vezane za izbornu krađu“, najavio je Jovanović ističući da je na tom filmu angažovan reditelj Srdan Golubović, takođe jedan od osnivača ProGlasa. Jovanović je najavio i da će ProGlas širom Srbije organizovati tribine u vezi sa izbornom krađom.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here