Održan „javni čas“ ispred Ribnikara

0
34

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred ulaza u Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“, kako bi odali počast deci i čuvaru te škole koji su stradali 3. maja prošle godine.

Održan je svojevrstan javni čas, povodom najnovijih problema sa kojima se suočavaju, a posebno i povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ispred škole su bili pojedini roditelji ubijene dece i roditelji koji se sa njima solidarišu, a došli su i učenici odeljenja koja prethodna dva dana nisu išla u školu. Okupljeni su zapalili i sveće ispred ulaza na kom se nalazi deset saksija sa jelkama, za desetoro stradalih 3. maja, kao i fotografije dece i čuvara koji su tog dana tragično stradali.

Prisustvovali su i novinar Veran Matić, glumica Milena Vasić, kao i političar Dobrica Veselinović. Đaci su se pred sam kraj časa, na molbu nastavnice, međusobno izgrlili, a čas je okončan oko 9.20, kada su okupljeni krenuli da se razilaze. Podsetimo, dva odeljenja osmog razreda odbijaju da dolaze na nastavu zbog učenika koji je prošle nedelje doneo nož u školu. Na sastanku roditelja sa direktorom škole dogovoreno je da se „đak sa nožem“ prebaci na onlajn nastavu i da se na ulazu u školu postavi detektor za metal. Pošto nije dobijeno pisano obećanje direktora da će taj učenik biti udaljen iz razreda, i juče se odeljenje sedmo šest nije pojavilo u školi.

Podsećamo, već nekoliko meseci građani se okupljaju sredom u 8.40 časova ispred ulaza u školu u Ulici kralja Milutina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here