U Sremskim Karlovcima danas je počela manifestacija „Prolećni Brankovi dani 2024“,  koja je ove godine u znaku obeležavanja dvesta godina od rođenja Branka Radičevića, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za obeležavanje ovog velikog jubileja, na svečanosti je poručio da je Pokrajinska vlada podržala tu inicijativu Karlovačke gimnazije zbog značaja Branka Radičevića, jednog od najvećih pesnika srpskog romantizma.

Obraćajući se zvanicama, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je u pozdravnoj reči govorio o životu i delu Branka Radičevića, kao i tragu koje je njegovo stvaralaštvo ostavilo u našoj književnosti.

Na život i delo Branka Radičevića podsetio je i Nenad Grujičić, direktor institucije Brankovo kolo.

Dvadeset osmog marta biće organizovana izložba Narodne biblioteke Srbije u saradnji sa Kulturnim centrom Vojvodine „Miloš Crnjanski“,  posvećena Branku Radičeviću, u atrijumu Biblioteke, dok će u maju biti održan okrugli sto pod nazivom „Vuk i Branko“, koji organizuje Vukova zadužbina u saradnji sa KCV „Miloš Crnjanski“. U septembru je predviđeno svečano otvaranje „Brankovog kola“ (Jesenji Brankovi dani), u okviru kog će, između ostalog, biti održan Stražilovski miting poezije – u znaku proslave 200. godišnjice pesnikovog rođenja.