Novi biskup Zrenjaninske biskupije je Mirko Štefković, dosadašnji ekonom Subotičke biskupije. Na novu dužnost imenovao ga je papa Franja, a objavila je pres služba Svete Stolice. Na mestu rimokatoličkog biskupa u Zrenjaninu, Štefković će naslediti beogradskog nadbiskupa monsinjora Ladislava Nemeta koji je do sada bio apostolski upravitelj zrenjaninske biskupije.

Štefković je rođen u Subotici, u selu Tavankut, filozofiju je studirao na Papskom univerzitetu Urbanijana, potom teologiju na Papskom univerzitetu Gregorijana gde je postigao licencijat iz fundamentalne teologije. Po povratku sa poslediplomskih studija imenovan je ličnim biskupovim sekretarom i beležnikom u Subotičkoj biskupiji, a potom od 2021. godine za ekonoma biskupije i direktora Doma za sveštenike „Jozefinum“. Takođe je u periodu od 2011. do 2013. godine bio odgovoran za liturgijske ceremonije i bio je portparol Subotičke biskupije, a od 2007. do 2011. glavni i odgovorni urednik Katoličkog lista „Zvonik“.

Na Teološkom-katehetskom institutu Subotičke biskupije predaje fundamentalnu teologiju, a pored maternjeg hrvatskog, govori srpski, mađarski, italijanski i nemački, a služi se i engleskim jezikom.