Ministar Vučević otvorio konferenciju „Od agresije do novog pravednog poretka“

0
28

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas dvodnevnu Međunarodnu konferenciju „Od agresije do novog pravednog poretka“ u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Predstavnik organizatora Konferencije predsednik Beogradskog foruma za svet ravnopravnih Živadin Jovanović na početku skupa pozdravio je sve prisutne i poželeo im uspešan rad na Konferenciji koju su, povodom obeležavanja 25 godina od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, organizovali Beogradski forum za svet ravnopravnih, Klub generala i admirala Srbije, SUBNOR Srbije, Udruženje „Veterani vojnoobaveštajne službe Srbije“ i Fond dijaspora za maticu.

Ministar Vučević, otvarajući Konferenciju i obraćajući se okupljenima, podsetio je da se navršava tačno četvrt veka od NATO agresije i brojnih događaja koji su usledili nakon toga, kojih se sećamo s tugom, ali i neizmernim poštovanjem prema našim herojima i svima koji su dali svoj život u odbrani otadžbine.

Prisutnima su se obratili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, general u penziji Vladimir Lazarević i predsednik Skupštine Kluba generala i admirala general u penziji Milomir Miladinović.

Učesnici dvodnevne konferencije tokom panela razgovaraće o globalnoj bezbednosti nasuprot globalnoj agresiji, kao i posledicama agresije i pogledima u budućnost.

Današnjem otvaranju konferencije „Od agresije do novog pravednog poretka“ prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, episkop lipljanski i vojni Dositej vikarni episkop patrijarha Porfirija, predstavnici diplomatskog kora, borci, bivši komandanti, brojni gosti iz zemlje i inostranstva i organizatori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here