Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke.

Dug i otvoren razgovor sa predstavnicima Kvinte i EU. Nastaviće se…, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle jutrošnjeg sastanka s ambasadorima Kvinte. Sastanak je počeo malo posle 10 sati, a na njemu su bili pristuni ambasador SAD Kristofer Hil, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasadorka Nemačke Anke Konard, šef Delegacije Evropske unije u Beogradu Emanuel Žiofre. Prisutan je bio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, a tema razgovora bila je politička situacija na KiM.

U Briselu su u poslednjih 10 dana održana dva sastanka u okviru dijaloga na nivou glavnih pregovarača, a tema je bila pronalazak rešenja nakon ukidanja dinara kao platežnog sredstva na prostoru KiM. Dogovor nije postignut, a nova runda dijaloga trebalo bi da bude održana 4. aprila.

Poslednji put, Vučić se sastao sa ambasadorima zemalja Kvinte 31. januara, kada je tema razgovora bila uredba o platnom prometu i ukidanje dinara na KiM.