U subotu, 30. marta, održana je konferencija za medije posle sednice glavnog odbora Stranke slobode i pravde u Požarevcu na kojoj se obratio predsednik Dragan Đilas koji je ukazao na mnogobrojne probleme sa kojima se Srbija i njeni građani suočavaju.

“Promene u Srbiji su počele. Ništa ih više ne može zaustaviti. Srbija protiv nasilja je formirana izdržala je sve izazove, funkcionišemo zajedno već šest meseci i zajedno ćemo nastaviti borbu za drugačiju i slobodnu Srbiju.

Đilas je rekao da je potrebno da se reše četiri najveća problema. Jedan su mediji, drugi je birački spisak, treći je kupovina glasova i četvrto su pritisci na birače i kontrolori.

Mi smo se obratili svim institucijama ove zemlje, bez obzira u kakvom stanju bile, a razgovarali smo sa onima koje ste vi pozvali da dođu u našu zemlju, i koje treba da čujemo, ne moramo uvek da poslušamo, jer ste zvanično i dalje na politici da ova zemlja treba da bude članica Evropske unije. Ako ne želite da čujete Evropu, i ako želite i ono što radite suštinski formalno da uradite, a to je da prekinete put Srbije u Evropu, onda to javno kažite” zaključio je Đilas.