Mirović primio predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine

0
19

U susret Svetskom danu Roma, koji se obeležava 8. aprila, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas predstavnike Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, sa kojima je razgovarao o dosadašnjoj podršci i planiranim programima i aktivnostima.

Sagovornici su se saglasili da je Pokrajinska vlada u proteklih osam godina pružala kontinuiranu podršku pripadnicima romske nacionalne manjine kroz brojne programe poput stipendiranja i unapređenja uslova stanovanja, što je, kako su istakli, dalo konkretne rezultate.

Poručeno je da su brojne mogućnosti za unapređenje položaja Roma u društvu, a da su najvažnija pitanja – pitanja obrazovanja, socijalne zaštite i zapošljavanja.

„Najznačajniji zadatak je podsticanje pripadnika romske zajednice na obrazovanje jer će to dovesti do njihovog uključivanja u sve segmente društva čime stvaramo uzore i dobre primere za sve druge“, istakao je predsednik Mirović.

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Dalibor Nakić zahvalio je Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću na podršci, istakavši da je proteklih godina napravljen značajan napredak u pogledu unapređenja položaja Roma, te da se sve više romske dece obrazuje, što je dobra osnova za njihovo osnaživanje i bolju budućnost.

Sastanku su prisustvovale i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here