50. Pesnička štafeta – OŠ ,,2. oktobar’’

0
41

U periodu od 8. do 19. aprila održava se tradicionalna manifestacija za decu Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin”, „Pesnička štafeta”. Štafeta je ove godine doživela svoje pedeseto izdanje, a svojim prisustvom je uveličao dečji pisac Uroš Petrović.

Pesnička štafeta, 50. po redu, obići će 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opštine Titel i Kikinda. Svake godine manifestaciju prati nekoliko hiljada dece, a osmišljena je kao pesničko nadmetanje najmlađih, sa osnovnim ciljem da otkriva mlade talente, podstiče dečje stvaralaštvo i razvija ljubav prema pisanoj reči.

„Pesnička štafeta” upoznaje decu sa piscima i neguje odnos prema knjizi. Deca su aktivni učesnici u celokupnoj manifestaciji.

Centralna figura manifestacije jeste gostujući književnik koji se druži sa učenicima, predstavlja svoju knjigu koju Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” objavljuje tim povodom, a zauzvrat deca pripremaju program u školi i čitaju svoje pesme. Ove godine se sa učenicima druži književnik Uroš Petrović.

Završna svečanost Pesničke štafete biće održana 24. aprila u 12h.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here