Brnabić održala sastanak sa ministarkom inostranih poslova i regionalne integracije Republike Gane

0
17

Predsednica Skupštine Ana Brnabić sastala se sa ministarkom inostranih poslova i regionalne integracije Republike Gane.

Ministarka Širli Ajorkor Bočvej čestitala je Ani Brnabić imenovanje na novu funkciju predsednice Skupštine Srbije i izrazila uverenje da će njen predani rad doprineti daljem jačanju institucija i unapređenju društva.

Predsednica Skupštine Ana Brnabić izrazila je nadu da će se saradnja između dve zemlje nastaviti i u budućnosti, usmerena ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa. Na sastanku su istaknuti značajni potencijali za unapređenje ekonomske saradnje između Srbije i Gane, posebno u oblasti poljoprivrede gde Srbija ima bogato iskustvo. Takođe, saradnja u okviru Specijalizovane međunarodne izložbe EKSPO 2027 je sjajna platforma za promociju zemlje i naroda i predstavlja dobar način da se privuku turisti i investitori.

Ministarka Širli Ajorkor Bočvej istakla je važnost saradnje između dve zemlje u kontekstu aktuelnih međunarodnih izazova i promena, izrazivši zadovoljstvo dosadašnjim razvojem odnosa i spremnost Republike Gane da dalje unapređuje saradnju sa Srbijom.

U skladu sa obećanjem predsednika Aleksandra Vučića datom predsedniku Gane, Srbija je povećala broj stipendija za studente iz Gane. Ove godine obeležava se 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Gane, čime je naglašena važnost daljeg jačanja saradnje između dve zemlje u oblasti politike, diplomatije i drugih oblasti od zajedničkog interesa. Ova poseta predstavlja nastavak prijateljstva dva naroda, istakle su obe sagovornice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here