Zaključak okruglog stola o Kosovu – Protiv Aleksandra Vučića treba pokrenuti krivični postupak

0
101

Svi učesnici okruglog stola na temu „Kosovo i Metohija između okupacije i izdaje“ složili su se da bi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo pokrenuti krivični postupak zbog, kako su kazali, njegovog doprinosa da ta teritorija postane suverena i nezavisna država.

Okrugli sto su u Beogradu organizovali Srpsko nacionalno veće KiM, Narodni pokret „Otadžbina“ i Srpski nacionalni forum, a učestvovali su brojni intelektualci među kojima su bili Vesna Rakić Vodinelić, Kosta Čavoški, Božo Prelević, Milo Lompar, Dejan Mirović, Zoran Čvorović, Duško Kuzović, Đorđe Vukadinović i drugi. Alademik Kosta Čavoški je istakao da su Briselski sporazum i svi ostali posle njega zaključeni protivustavno, a da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić omogućio da Kosovo postane „defakto suverena i nezavisna država“.

Lider pokreta „Otadžbina“ Marko Jakšić konstatovao je da se Vučić pre 10ili 15 godina borio za „veliku Srbiju“, a danas za „veliku Albaniju“ i da mu ovo drugo bolje ide – imao je više uspeha.

Profesor prava Dejan Mirović je upozorio da je Vučić prihvatanjem sporazuma o Kosovu počinio tri državna udara – prvi sa briselskim sporazumom, drugi sa vašingtonskim, a treći sa francusko-nemačkim planom.

Svi učesnici današnjeg okruglog stola na temu „Kosovo i Metohija između okupacije i izdaje“ složili su se da bi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića trebalo pokrenuti krivični postupak zbog, kako su kazali, njegovog doprinosa da ta teritorija postane suverena i nezavisna država.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here