Srbija je u 2023. godini ostvarila rekordnu spoljnotrgovinsku robnu razmenu, a kada robnoj razmeni dodamo i sektor usluga vidimo da je prošle godine ukupan izvoz Srbije bio oko 41 milijarde evra, dok je naš izvoz pre samo 12 godina bio 11 milijardi evra, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović.

„Naša zemlja je u poslednjih nekoliko godina pokazala značajan ekonomski napredak. Ovo je rezultat naših kontinuiranih napora na poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih investicija i implementaciji reformi koje su doprinele efikasnijem tržištu i stabilnom ekonomskom rastu”, rekao je Momirović posle otvaranja konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture „Prodexpo Srbija“, navodi se u saopštenju.

Momirović je naglasio da će predstojeća organizacija EXPO 2027 u Beogradu biti izuzetna prilika da ekonomija naše zemlje nastavi da raste. „Pored razvoja infrastrukture, trgovine i širenja turističkih potencijala, EXPO 2027 će imati i značajan uticaj na razvoj našeg tržišta nekretnina. To će dodatno doprineti privlačenju domaćih i međunarodnih investicija“, rekao je Momirović i dodao da će do 2027. godine biće uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru programa „Skok u budućnost – Srbija 2027“.