Pripadnici saobraćajne policije otkrili su oko 25.000 prekršaja, tokom šestodnevne akcije pojačane kontrole za vreme praznika, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Iz MUP dodaju da je tokom akcije kontrolisano više od 57.000 vozila.

Zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 15.600 vozača, dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.109 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 91 učesnik u saobraćaju. Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je oko 2.500 vozača i putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu 108 osoba.

Akcija je, kako navode iz MUP,  sprovedena u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima tokom praznika, kada u saobraćajnim nezgodama strada veći broj učesnika u saobraćaju u odnosu na ostatak godine.  „Napominjemo da tokom četiri dana nije registrovana nijedna saobraćajna nezgoda sa poginulim licima. Pripadnici saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole koje će biti usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji najviše ugrožavaju bezbednost saobraćaja“, dodaje se u saopštenju MUP-a.