Još jedna humanitarna trka za Nikolu Mrdakovića je istrčana. Ovog puta relacija je bila Kragujevac-Ostrog, a trka je istrčana za 12 dana. Heroj je ostao isti – Aleksandar Jovanov, ali je ovog puta imao i veliku pomoć i podršku svog kuma Gorana Ivaniševića. 

3.maja naš sugrađanin Aleksandar Jovanov krenuo je na put dug 388 km, od Kragujevca do Ostroga, a sve kako bi prikupio sredstva za lečenje osmogodišnjeg Nikole Mrdakovića koji boluje od tuberozne skleroze. Biciklom ga je pratio prijatelj i kum Goran Ivanišević. Na samom početku susreli su se sa brojnim poteškoćama.

Za Aleksandra i njegovog saputnika najteži su bili prvi i pretposlednji dan trke, ali nije bilo ni govora o tome da odustanu.

Kilometri su prodavani i ovog puta, prikupljena su značajna sredstva, ali se prikupljanje nastavlja i dalje pa Nikoli i možete pomoći slanjem sms poruke sa brojem 1626 na broj 3030.

U povratku sa Ostroga Aleksandar i Goran su svratili kod porodice Mrdaković.

Ističući da ove dve trke smatra najvećim poduhvatom i najvećim uspehom u životu Aleksandar za jesen planira novu akciju.

Ova trka je najvažnija za Nikolu Mrdakovića i njegovo lečenje, ali je izuzetno značajna i za Aleksandra i Gorana koji su ne samo ispitali granice svoje fizičke i mentalne izdržljivosti već i postali kumovi. Naime, po završetku trke i dolasku u manastir Ostrog Aleksandar Jovanov postao je kršteni kum svom prijatelju i saputniku na ovom proputovanju Goranu Ivaniševiću.