Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je danas ambasadora Kraljevine Španije u Republici Srbiji Huana Hosea Sansa Aparisija i tom prilikom istakla prijateljske odnose i dobru bilateralnu saradnju koju Srbija i Španija imaju, kao i mogućnosti za dalje jačanje saradnje povezivanjem u brojnim oblastima.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković je naglasila značaj uzajamne podrške Srbije i Španije kada je u pitanju teritorijalna celovitost naših država, i zahvalila Španiji na kontinuiranoj podršci u procesu evropskih integracija Srbije.

Gojković i ambasador Aparisio ocenili su da je od zajedničkog interesa dodatno unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene. U razgovoru su istaknute mogućnosti za dalje jačanje odnosa u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, kao što su saobraćajna infrastruktura, poljoprivreda, prehrambena industrija, obrazovanje, obnovljivi izvori energije i turizam.

Sagovornici su posebno naglasili saradnju u kulturi i povezivanje naših institucija i delatnika u toj oblasti. Tim povodom, ambasador Aparisio napomenuo je aktivno delovanje španskog Instituta „Servantes“, koji ove godine obeležava 20 godina rada u Beogradu.