Grupa građana „Mi snaga naroda, Branimir Nestorović“ očekuje da će biti pokradena na lokalnim izborima 2. juna, izjavio je danas lider te organizacije Branimir Nestorović i dodao da je vlast napravila stratešku grešku time što ih napada, jer je dosadašnja medijska blokada imala više efekta.

Nestorović je na konferenciji za novinare istakao da je vlast napadima i optužbama da se iz tog pokreta zalažu za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici samo skrenula pažnju na njih. Nestorović je rekao da očekuje da će na izborima biti pokradeni, ali i da će osvojiti oko 15 mesta za odbornike u Skupštini grada Beograda. Naglasio je da njegov pokret nije ušao u borbu da „preporodi državu“, ma koliko to neshvatljivo zvuči.

Prema njegovim rečima, pozicija Grupe građana „Mi snaga naroda“ nije promenjena jer im se „ni levi, ni desni blok ne sviđa ni malo, jer je to praktično ista ekipa“. Funkcioner grupe građana „Mi glas iz naroda“ Branko Lukić je rekao da su tokom kampanje bili slabo vidljivi i da nisu mogli da dobiju lokacije za bilborde.

Kako je naveo, bilborde su uspeli da iznajme od ljudi koji su „diverzanti“ i imaju hrabrosti da im iznajme lokacije. „Uslovi za izbore su apsolutno nefer, ali jedino gore od izlaska je da bojkotujemo. Prigovaraćemo i nećemo nikad pristati na pravila koje nameću stranci. To uplitanje je napravilo uslove gorim nego što su bili i zbog toga ćemo uvek zahtevati da građani Srbije sami regulišu svoje odnose, a ne da to rade zapadni kolonizatori“, obrazložio je Lukić.

Kandidat za gradonačelnika liste „Mi snaga naroda – dr Branimir Nestorović“, Branislav Antonijević, rekao je da je razlika između njih i ostalih političkih opcija to što oni govore samo istinu koja je lako proverljiva.

„Spočitavanje nama da Nestorović podržava Rezoluciju o Srebrenici i nezavisnost Kosova, a istina je da smo i 12. aprila ove godine poslali Savetu Evrope (SE) materijal na sedam strana sa svim dokazima da je zahtev Kosova za članstvo u SE neosnovan i suprotan propisu“, objasnio je Antonijević.

Prema njegovim rečma, oni su taj materijal prosledili na hiljadu adresa i svim medijima, ali to niko nije objavio.

Antonijević je naglasio da im je SE zahvalio na prosleđenom materijalu i da im je odgovorio da su oni jedina poslanička grupa koja je poslala takav izveštaj.