Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas sa  privrednom delegacijom kineske provincije Džeđang koju predvodi predsednik Asocijacije za promociju ekonomije, trgovine, kulture i turizma Srbije i Kine Zoe Junvei.

Na sastanku je razgovarano o uspostavljanju saradnje i dogovoreno da će krajem juna u Pokrajinskoj vladi biti potpisan Memorandum o razmevanju i uspostavljanju saradnje između AP Vojvodine i kineske provincije Džeđang. Sagovornici se se saglasili da postoje veliki potencijali za saradnju u brojnim oblastima od zajedničkog interesa – poljoprivredi, obrazovanju, nauci, kulturi i turizmu.

„Ponosni smo na tradicionalno prijateljstvo naših zemalja kao i na saradnju koju ostvarujemo na regionalnom nivou između AP Vojvodine i provincija NR Kine. Odnosi između naše dve zemlje dostigli su  2016. godine nivo sveobuhvatnog strateškog partnerstva zahaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu“, izjavila je predsednica Gojković. Ona je podsetila na to da dvanaest kineskih kompanija posluje u Vojvodini, koje zapošljavaju više od 2.000 radnika.

„Dobra vest je da su kineske kompanije zainteresovane za ulaganje u našoj zemlji i imamo najave da još jedna kompanija u oblasti saobraćajne infrastrukture planira da investira u Vojvodini“, navela je predsednica. „Razvoj AP Vojvodine je brz i evidentan, i to je prednost koju smo mi prepoznali. Vojvodina raspolaže brojnim resursima i zainteresovani smo za saradnju“, izjavio je predsednik Asocijacije za promociju ekonomije, trgovine, kulture i turizma Srbije i Kine Zoe Junvei.

Sastanku su prisustvovali i članovi Pokrajinske vlade.