Ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore sa dobitnicima stanova izvučenim u poslednjem, petom kolu ovog ciklusa nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, najavljujući da će nagradna igra biti nastavljena na jesen.

U saopštenju Ministarstva finansija se navodi da su ugovori potpisani sa Verom Kostadinović iz Beograda, koja je dobila četvorosoban stan u Zemunskim kapijama i sa  Bratislavom Milosavljevićem iz beogradskog naselja Batajnica, koji je dobio trosoban stan u Zemunskim kapijama.

Ministar Mali je pozvao građane Srbije da i dalje sakupljaju fiskalne račune i nastave da igraju nagradnu igru, jer će se svaki skenirani fiskalni račun računati i za naredno kolo nagradne igre od jeseni. U ovom trenutku više od pola miliona građana preuzelo je aplikaciju „Uzmi račun i pobedi“, odnosno više od pola miliona ljudi redovno prikuplja i šalje fiskalne račune. Kada uzmete fiskalni račun, taj novac se sliva u budžet i koristi za izgradnju bolnica, vrtića, škola, puteva, za podizanje plata i penzija, rekao je Mali dodajući da se tako građani i država bore protiv sive ekonomije.

U ovom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ izvučeno je ukupno 10 novih vlasnika stanova u Beogradu, čija je vrednost oko 1,9 miliona evra. Za njih je ukupno dodeljeno oko 105 miliona jedinstvenih kodova, a na aplikaciji za skeniranje računa na dan finalnog izvlačenja bila su otvorena 524.494 naloga, saopštilo je Ministarstvo.