Kopredsednik Zeleno-levog fronta (ZLF) Radomir Lazović je ocenio da je za građane kojima je stalo do demokratskog i uređenog društva „jako loša vrst“ da će funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić biti novi direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Savet za nacionalnu bezbednost je odobrio da Orlić bude imenovan za direktora BIA, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta je agenciji Beta kazao da se Orlić „dokazao kao poslušnik Aleksandra Vučića na mestu predsednika Narodne skupštine“ i to „najviše napadima na opozicju i gušenjem debate i podaničkim ponašanjem“. „Nije bežao ni od kršenja zakona“ jer je „imao glavnu ulogu u sakrivanju narodne incijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora u Srbiji“ pošto je ta incijativa, „iako je prddata da pisarnici Narodne skupštine, nikada nije stigla do poslanika“ – podsetio je Lazović. „Jednu od najvažnijih funicija u državi, funkciju predsednika parlamenta, Orlić nije koristio za ispunjavanje interesa Srbije i njenih građana, već isključivo za gušenje svake kritike Vučićevog režima“, rekao je on.

Lazović očekuje da će Orlić na čelu BIA „raditi isto: nastaviće da se obračunava sa nepodobnim građanima, da štiti kriminalnu naprednjačku hobotnicu“ što je „BIA i do sada radila, a sa Orlićem na čelu, mislim da će biti još više i priskuškivanja i praćanja i podmetačina“. Orlić na čelu BIA je „jako loša vesta za sve građane kojima je stalo demokratskog slobodnog i uredjenog društva u kojem se poštuje vladavina prava, a ne volja jednog čoveka“, kazao je Lazović.