Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je danas promovisanim policajcima 42. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da zanimanje koje su odabrali ne dozvoljava pauzu i opuštanje, jer to nije samo profesija, već način života.

Borba protiv svih oblika kriminala, očuvanje bezbednosti građana i njihove imovine, poretka i stabilnosti države, zahtevaju kontinuirani rad, budnost, apsolutnu posvećenost i odricanja. Biti policajac ne znači samo obući uniformu. Ona vama daje ovlašćenja i moć, za šta vas je država obučila, istakao je Dačić na promociji održanoj ispred Palate Srbija.

Dačič je rekao da je obaveza mladih policajaca da uniformu nose časno i pošteno, da „ona za građane znači sigurnost, poverenje, da znaju da je onaj ko je nosi u službi dobrog, a protiv svakog zla“.  Dačić je novim policajcima preneo poruku da na putu borbe protiv najtežih oblika kriminala nikad ne smeju stati ni posustati, već se hrabrim koracima, bez straha i oklevanja, moraju suočavati sa svim pošastima koji mogu ugroziti građane i naše najmlađe. Svaki prestupnik mora stati pred lice pravde, bilo da je narko-diler, ubica, razbojnik ili krijumčar i Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što može da vam taj posao olakša i učini vas maksimalno bezbednim prilikom obavljanja svakog zadatka, naglasio je Dačić.

Dačić je uručio priznanja trojici najboljih polaznika 42. klase – Todoru Jovanoviću koji će raditi u Policijskoj upravi Beograd, koji je obuku završio prosečnom ocenom 4,913, zatim Nenadu Damnjanoviću, takođe iz Beograda (prosek 4,853), te Vladimiru Đakovu iz Policijske uprave Kikinda.