Nosilac liste „Čuvari Starog grada“ Marko Bastać izjavio je danas da je još rano da se formira vlast u centralnoj beogradskoj opštini, navodeći da će biti formirana „kada bude zrelo“.

 „Još uvek je rano. Nije nikakvo prolongiranje, dakle izbori su bukvalno tek juče završeni. Imamo zakonski rok od 30 dana da izaberemo  predsednika Skupštine, ostaje još 30 dana da se izabere rukovodstvo“, rekao je Bastać za TV Nova.

Kako prenosi Nova.rs, Bastać je izbegao da odgovori na pitanje da li je u Starom gradu moguće formiranje vlasti sa Srpskom naprednom strankom ukoliko ona prihvati program „Čuvara“. „Razgovaraćemo sa svima, pregovaraćemo isključivo sa onima koji prihvate aposlutno ceo naš program“, poručio je Bastać.

Kada je reč o listi „Biramo Beograd“ koja mu je dala rok do ponedeljka da se izjasni da li želi sa njima da formira vlast ili ne, Bastać je samo rekao da nema potrebe sa žurbom. „To i nije rok, nego rezultat prvog razgovora gde smo razmenili namere da ćemo razgovarati o platformi kako treba da izgleda Stari grad. Moramo da razgovaramo sa predstavnicima naše liste, sa građanima Starog grada, tako da je kratak rok da bih doneo takvu odluku“, rekao je Bastać.