Predsednik i poslanik Novog lica Srbije Miloš Parandilović izjavio je danas da su lideri opozicije čiji se bojkot izbora „sveo na saplitanje opozicije koja je na njima učestvovala i učvršćivanje Vučićeve vladavine još četiri godine“ treba da pognu glavu i ćute, a ne da dele moralne lekcije.

Parandilović je u saopštenju istakao da bi Srpska napredna stranka u Beogradu bila razvlašćena da nije bilo atmosfere bojkota i da su Nova Demokratska stranka Srbije, stranka Srbija centar i Stranka slobode i pravde učestvovale na izborima svuda gde su imale kapaciteta da izađu, osim u glavnom gradu. „Primera radi, Novo lice Srbije je izašlo u koaliciji sa Novom DSS u Užicu i Sjenici, a Miloš Jovanović je, uskrativši svoje ime u nazivu liste, sprečio bolji rezultat sopstvene koalicije i stranke – potpuni apsurd“, naveo je Parandilović.

On je dodao da bi voleo da lideri stranaka koje su bojkotovale izbore objasne šta se bojkotom postiglo. Prema njegovom mišljenju, jedinu korist od bojkota izbora imala je Srpska napredna stranka.