Odbornici Skupštine grada Beograda verifikovali su danas mandate kandidatima za odbornike pet lista koje su prešle cenzus, a odbornici liste „dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-promeni“ napustili su sednicu nakon verifikacije.

Madate su osvojile liste „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ i to 64 mandata, „Biramo Beograd“ 14 mandata, „dr Savo Manojlović – I ja sam Beograd – Kreni-promeni“ 21 mandat, „Mi snaga naroda – Branimir Nestorović“ 10 mandata i „Ruska stranka“ jedan mandat.

Šefica odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana u Skupštini Beograda Natalija Stojmenović izjavila je danas da je kandidat za predsednika Skupštine Beograda Nikola Nikodijević svoju „velelepnu karijeru počeo kao deo fantomskog klana koji je na jedno veče ukinuo državu“.

Odbornik Narodnog pokreta Srbije u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je buduća vlast „kontinuitet politike pljačkanja Beograđana i urušavanja i ponižavanja glavnog grada Srbije“.

Pavlović je rekao da su se za 10 godina u Beogradu razvili jedino kriminal i korupcija.

Odbonici Skupštine Beograda danas su tajnim glasanjem odredili novog predsednika Skupštine, a jedini kandidat je bio Nikola Nikodeijević iz Socijalističke partije Srbije.