U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas su proglašene pobednice trećeg nacionalnog konkursa „100 uspešnih poslovnih žena“, koje je organizovalo Javno preduzeće (JP) Pošta Srbije u cilju podrške ženskom preduzetništvu i biznisima u vlasništvu žena.

Nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“ sprovoden je treću godinu zaredom, a konkurs je bio otvoren za sve preduzetnice, zakonske zastupnice ili žene osnivače malih preduzeća iz cele Srbije, uključujući zemljoradničke zadruge, zanatske radnje, ustanove, udruženja, kao i za žene nosioce porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Direktorka Fonda za razvoj, Tatjana Matić, podsetila je na brojne programe za podsticaj ženskog preduzetništva.

Za 100 najuspešnijih kandidatkinja obezbeđen je besplatan oglasni prostor u poštama širom Srbije, u vidu predstavljanja u brošuri koja će bez naknade biti dostupna korisnicima poštanskih usluga, kao i njihovu prezentaciju na monitorima u poštama. Kako je rečeno na proglašenju pobednica, za ovaj treći po redu nacionalni nagradni konkurs Pošte Srbije, za svih 100 pobednica obezbeđene su i specijalne nagrade, a to je edukacije na različite najaktuelnije teme iz oblasti vođenja i razvoja biznisa, koje sprovodi PKS.