Šahovski savez Srbije promovisao je danas sastav ženske i muške reprezentacije za 45. šahovsku olimpijadu koja će biti održana u Budimpešti od 10. do 23. septembra.

Selektorka ženske reprezentacije Alisa Marić reka je da će Srbiju na tom takmičenju predstavljati Teodora Injac, Marina Gajčin, Adela Velikić, Jovana Erić i Tijana Mandura. Marić je objasnila da je isti tim nastupao na prethodna dva velika takmičenja i da su postigle rezultat bolji od očekivanog.

Reprezentativka Adela Velikić je izjavila da joj je drago što se ekipa nije menjala i da su pre dve godine na Šahovskoj olimpijadi u Indiji bile 13. i da očekuje ove godine očekuje bolji razultat.

Selektor muške reprezentacije Miodrag Perunović rekao je da će Srbiju u Budimpešti predstaljati Aleksandar Predke, Aleksej Sarana, Aleksandar Inđić, Robert Markuš i Velimir Ivić. On je objasnio da se radi o igračima koji su u vrhunskoj formi i koji su pre godinu dana postali prvaci Evrope.

Reprezentativac Aleksandar Inđić istakao je da su oni „umereni optimisti“ posebno nakon osvajanja evropskog zlata.

Predsednik ŠSS Dragan Lazić naglasio je da je zadovoljan timovima u obe konkurencije i da je ŠSS obezbedio najbolje uslove za njihov nastup na Šahovskoj olimpijadi.