Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas na konferenciji za novinare da je sramota da „predsednik jedne države bude najveći lobista kompanije čiji je cilj proterivanje ljudi iz doline Jadra“.

Šef poslaničke grupe „Ekološki ustanak“ Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da se strane ambasade i bogate kompanije direktno mešaju u unutrašnja pitanja Srbije.

Narodna poslanica Danijela Nestorović rekla je da postoji plan o 40 novih rudnika u Srbiji, ali da je Nacrt zakona o prostornom planu do 2035. godine za sada zaustavljen i nije ušao u skupštinsku proceduru zbog brojnih primedbi.

Kako je istakla, kolege iz opozicije treba da se izjasne i o Predlogu zakona o rudarskim i geološkim istraživanjima koji je podneo Ekološki ustanak, i da je to korak ka formiranju Fronta za odbranu Srbije. Ona je takođe pozvala Ustavni sud Srbije da se do kraja dana izjasni da li je istina da je podneta inicijativa o oceni ustavnosti zabrane projekta Jadar, ko je podneo i da li je o tome doneta odluka.