Problem zrenjaninske kafilerije

0
238

Problem zrenjaninske kafilerije I nepodnošljiv smrad koji se širi gradom očito nikog, sem samih građana, I ne zanima. Zašto nadležni ćute I kada će ovaj problem biti rešen?

Godinama se iz zrenjaninske kafilerije u industrijskoj zoni širi nesnosan smrad, čemu niko do sada nije uspeo da stane na kraj. Najgore je leti, pri visokim temperaturama, u šta su se Zrenjaninci počeli iznova uveravati I ove godine. Naselja 4. Juli, Zeleno Polje, a kad kad čak I Gradnulica, Šumica I udaljeniji delovi Zrenjanina, ne znaju kako da se izbore sa tim. Pisane su peticije, podnošene prijave, ali, građani uporno ostaju bez odgovora.

Vršila su se merenja više puta, a odgovor po građane je uvek isti, nema štetnosti. Neki čak tvrde da su se merile samo štetne materije, I da nisu otkrivene. Neprijatni mirisi, kažu, nisu štetni. Pitamo se da li je to razlog da građani Zrenjanina čitavo leto provedu u smradu, zatvaraju prozore na 40 stepeni I nemaju normalan život? Vlast I ovoga puta ostaje nema. Nadležna inspekcija za zaštitu životne sredine kaže da Zakon ne propisuje merenje neprijatnih mirisa. Interesuje nas da li bi to zakon propisivao da, kojim slučajem, neko od gradskih glavešina živi u ugroženim delovima grada?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here